Gärdet, Östermalm - Djurgården, Stockholm, Stockholm, Sverige

Kontor, Odengatan 11, Östermalm

Kontor - Lediga lokaler

 • Area: 57 m2

Beskrivning

Om fastigheten

Huset uppfördes år 1913. Stadsplanen utformades av Per Olof Hallman 1907 och föreskrev att endast privata bostadshus med en högsta höjd om 11,5 meter fick uppföras i området. Inspirationen för arkitekturen kom främst från England. Huset på Odengatan 11 uppfördes för Karl Staaff, Sveriges dåvarande stadsminister och hans personalstab.

Om lokalen

Du möts av ett vackert och mycket representativt trapphus. Lokalytan fördelas på en välkomnande entré och i anslutning till denna finns en fräsch, nyrenoverad wc. Arbetsrummet som du sedan kommer in i är rymligt med plats för flera skrivbord. I det ena hörnet finns en mycket vacker öppen spis. Der andra lite mindre rummet nyttjas med fördel som mötesrum och här finns också en pentrydel. I detta rum finns ytterligare en entrédörr vilket gör det möjligt att använda separata ingångar för externa besökare och intern personal. Kontoret har en väl bevarad gammaldags prägel från byggnadsåret med tidstypiska originalsnickerier så som takrosetter och spegeldörrar. Lokalen har vackra höga fönster, generös takhöjd och fiskbensparkett i det stora rummet. Bredband: Stokab finns anslutet till fastigheten och fiber finns indraget till lokalen för bredbandsuppkoppling. Ventilation: Självdragsventilation Det här är rätt lokal för företaget som önskar en representativ lokal i anrik miljö och som uppskattar fin arkitektur. En arkitekt- eller advokatbyrå kan exempelvis vara passande verksamheter här.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket goda med Tekniska Högskolans t-banestation med röda linjen rakt över gatan och kort gångavstånd till Stockholm Östra, terminalpunkt för Roslagsbanan. Vid Tekniska högskolan avgår flertalet innerstadsbussar och alldeles utanför porten finns en busshållplats där ett flertal busslinjer passerar. På några minuter går du till Odenplan där även pendeltåg avgår.

Omgivning

Lärkstaden i vilken huset på Odengatan 11 är beläget utgörs av fyra exklusiva kvarter inneslutna av Östermalmsgatan, Odengatan, Valhallavägen och Uggleviksgatan. Här finns flera av Stockholms vackraste byggnader med spännande arkitektur och anrik historia. Här har du närhet till både stadspuls och Norra Djurgårdens och Lill-Jansskogens lugn och natur.

Service

Bästa tänkbara service med kort gångavstånd till flertalet restauranger med alla tänkbara smakriktningar, caféer, butiker och shopping. Ica Supermarket finns lite längre ner på Odengatan.

Parkering

Parkering på intilliggande gator enligt stadens tariff eller i kringliggande parkeringshus (på Surbrunnsgatan 12 exempelvis). Goda parkeringsmöjligheter finns längs allén på Valhallavägen.

Övrigt

Fastighetsägaren har fri prövningsrätt vad gäller val av hyresgäst.

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Dela med dig

  En sida av Corporate Classifieds AB