Östermalm - Djurgården, Gärdet, Stockholm, Stockholm, Sverige

Kontor, Grev Turegatan 10, Östermalm

Kontor - Lediga lokaler

 • Area: 148 m2

Beskrivning

Om fastigheten

Huset på Grev Turegatan 10 uppfördes mellan åren 1904-1905. Det ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representativa entré finns en fin och välskött grönskande innergård med fontän samt trädgårdsmöbler sommartid. Hiss finns i trapphuset .

Om lokalen

Lokalen har en representativ, storrumslösning. I den välkomnande entrén finns plats för både avhängning och väntande besökare. Övrig lokalyta fördelas på fyra större rum av lite varierande storlek varav rummet närmast entrén med fördel nyttjas som konferensrum för ca 9 personer. Det finns också två mindre arbetsrum alternativt samtalsrum med plats för ca 2 respektive 6 personer, pentry samt två wc varav en helkaklad med dusch. Det finns även en bra yta för skrivare/kopiering. Den bakre entrén ligger i nära anslutning till wc och dusch vilket gör denna entré utmärkt för cyklister och joggare som önskar att diskret kunna ta en dusch. Sammantaget är lokalens planlösning mycket väldisponerad och samtliga kvadratmeter utnyttjas effektivt. Balkongen som vetter ut mot den vackra innergården tillför ett mervärde åt lokalen. Lokalen har en bevarad gammaldags prägel från byggnadsåren så som generös takhöjd, vackra spegeldörrar med djupa speglande nischer och vackra höga fönster, Den genomgående planlösningen, generösa takhöjden och de stora fönstren inger en härlig känsla av ljus och rymd. Bredband: Stokab har en anslutningspunkt i fastigheten vilket gör det möjligt att välja bredbandsleverantör och använda sig av fiberoptiskt nätverk. ComHem finns också anslutet till i huset. Lokalen har genomgående fräscha ytskikt vilka utgörs av vitmålade väggar och parkettgolv. Fungerande porttelefon finns för besökare. Säkerhet: Lokalens två entréer är försedda med säkerhetsdörrar som efterliknar originaldörrarna.

Kommunikation

Mycket bra kommunikativt läge med kort gångavstånd till Östermalmstorgs t-banestation som trafikeras av röd linje. Flertalet busslinjer finns runt hörnet vid Stureplan och Birger Jarlsgatan, buss 1, 2, 55, 75. Det är även nära till spårvagn som trafikerar Strandvägen och fortsätter ut till Kungliga Djurgården och båttrafik avgår vid Nybrokajen.

Omgivning

Kort gångavstånd till Humlegården samt några minuters promenad till Kungliga Djurgården och Nybrovikens glittrande vatten.

Service

Grev Turegatan är Östermalms mest fashionabla gågata med ett myllrande folkliv och ett mycket bra shoppingutbud. Sturegallerian liksom Östermalms Torg ligger ett stenkast ifrån fastigheten med en mängd trevliga små butiker, Åhlens med mera. I närområdet finns ett rikt utbud av trevliga restauranger med alla tänkbara smakriktningar. Längs Grev Turegatan, Strandvägen och kring Östermalmstorg finner du en mängd trevliga lunchställen och barer. I fastigheten finns bland annat Joe and the Juice och precis invid ligger Grodan och restaurang Tures för luncher bland annat. Här har Du också nära till Dramatens kulturutbud samt kort gångavstånd till inte mindre än 4 matvarubutiker.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns på intilliggande gator enligt stadens tariff och i kringliggande parkeringsgarage som exempelvis Q-park på Birger Jarlsgatan 6 eller på Brahegatan 2.

Övrigt

Nuvarande hyresgäst har fri prövningsrätt vad gäller val av företag de önskar överlåta lokalen till.

  Intresseanmälan

  Din intresseanmälan har skickats

  Säljaren har blivit meddelad om ditt intresse och återkommer till dig inom kort.

  Dela med dig

  En sida av Corporate Classifieds AB