Lokaler i Växjö – Nybyggnader & prisläge

Växjö är en av Sveriges universitetstäder och har även ett dynamiskt näringsliv. Bland annat genom närheten till ”Glasriket” med företag som Kosta Boda och Orrefors och ”Möbelriket” med centrum i Lammhult.

I centrala Växjö är det kring universitetet som mycket cirkulerar. Bildandet av Linnéuniversitetet genom sammanslagningen av Växjö universitet och Kalmar högskola har ytterligare stärkt Växjös position och ytterligare expansion står att vänta enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

Populära områden att hyra lokal i Växjö

Väster, Araby, Hov, Norr, Högstorp, Öster och Söder.

Växjös främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
Den största aktören inom kommersiella hyresfastigheter i Växjö är Norrporten som även är en stora i övriga Småland. Andra ägare av kommersiella fastigheter är GE Real Estate, Landic Property och Corallen (del av Castellumkoncernen). Under det senaste året har omsättningen på kommersiella hyresfastigheter i Växjö varit mycket låg, få objekt har bytt ägare.

Industri- & lagerfastigheter i Växjö

I Växjö ligger industrifastigheterna främst i Västra industriområdet, Norremark och Räppe industriområde.

Stora aktörer inom industri- och lagerlokaler är Corem, Valad, Northern Logistic Property och även Goodman Group som är i färd med att bygga en distributionscentral på 21 500 kvadratmeter åt företaget Staples i närheten av Småland Airport.

Specialfastigheter i Växjö

De största ägarna av specialfastigheter i Växjö är Växjö kommun, landstinget, Danneborg Fastigheter samt Videum som äger samtliga av Växjö universitets byggnader.

Prisläget för lokaler i Växjö

Kontorslokaler med A-läge i Växjö får man betala c:a 900-1 300 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 200-2 200 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 450-650 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010)

Planerade nybyggnader i Växjö

Linnéuniversitetet har påbörjat en expansion i form av en ny-, om- och tillbyggnad på 7500 kvadratmeter för att i framtiden kunna växa och ta emot fler studenter.

Vad gäller handel finns det ett flertal planerade projekt. Bland annat har företaget Eurocommercial satsat 400 miljoner SEK i utvecklingen av den befintliga gallerian Samarkand som efter ombyggnaden kommer att omfatta 56 000 kvadratmeter.

Handelsområdet I11 kommer även det få ett uppsving då Biltema av Växjö kommun har förvärvat mark om 23 000 kvadratmeter för en framtida expansion. Byggstarten är beräknad till 2010.

Hyra lokal i Växjö?

På väg att hyra lokal i Växjö? På Lokaler.nu kan du söka direkt bland ett stort antal butikslokaler i Växjö, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Växjö, kontorshotell eller industrilokaler i Växjö.

En sida av Corporate Classifieds AB