Lokaler i Trollhättan: Nybyggnader & prisläge

Det har sett mörkt ut en tid för Trollhättan. Krisen inom fordonsindustrin hade eventuellt kunnat bli förödande för staden som är oerhört beroende av sin största arbetsgivare – SAAB Automobile AB. Nu ser det emellertid ljusare ut och Trollhättan storsatsar på bland annat infrastruktur för att på allvar bli en del av Göteborgsregionen. Klimatet för fastighetsägare bedöms vara gott enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

Populära områden att hyra lokal i Trollhättan

Hjortmossen, Tingvalla och Hjulkvarn.

Trollhättans främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
Att SAAB och Volvo är stora fastighetsägare, och dessutom de två största företagen i Trollhättan, är föga förvånande med tanke på Trollhättans status som ”bilstad”. Andra stora ägare av kommersiella fastigheter i Trollhättan är Akelius, ES Fastigheter, och Sten & Ström.

Industri- & lagerfastigheter i Trollhättan

Förutom Trollhättans kommun är SAAB och Volvo stora ägare av industri- och lagerfastigheter i Trollhättan. Runt dessa stora företag har ett kluster av underleverantörer bildats.

Specialfastigheter i Trollhättan

Stora ägare av specialfastigheter i Trollhättan är Trollhättans kommun och Landstinget. Andra stora ägare är Nya Skolan Trollhättan och Vattenfall som också är kommunens fjärde största arbetsgivare.

Prisläget för lokaler i Trollhättan

För en kontorslokal med A-läge i Trollhättan får man betala 700-1 100 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 900-2 000 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 350-600 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010).

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Trollhättan

Händelserna på marknaden för kommersiella fastigheter i Trollhättan har varit relativt få, mycket beroende på den osäkerhet som funnits i och med fordonskrisen. Kanske kan det förbättras nu när en del av osäkerheten försvunnit och man storsatsar på infrastruktur.

Bostadsmarknaden i Trollhättan verkar däremot inte ha påverkats alls och kvadratmeterpriserna ökade i december mer i Trollhättan än i övriga riket.

Hyra lokal i Trollhättan

På väg att hyra lokal i Trollhättan? På Lokaler.nu kan du söka direkt bland ett stort antal butikslokaler i Trollhättan, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Trollhättan, kontorshotell eller industrilokaler i Trollhättan.

En sida av Corporate Classifieds AB