Lokaler i Sundsvall: Prisläge & planerade projekt

Sundsvall kallas ofta för ”Norrlands huvudstad”, och staden med omnejd utgör Norrlands största arbetsmarknad. Invånarantalet i kommunen uppgår till ca 95 500 personer enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

En händelse som kommer att ha stor inverkan på Sundsvall under de kommande åren är omdragningen av E4. Vad det praktiskt innebär är att stora områden i staden kommer att frigöras från trafik med allt detta för med sig. Detta har skapat möjligheten att utveckla två helt nya stadsdelar – Norra och Södra Kajen. Här skall finnas plats för bostäder, caféer och restauranger såväl som butiker och kontorslokaler.

Populära områden att hyra lokal i Sundsvall

Bosvedjan, Skönsberg, Skönsmon, Sidsjö, Granlo, Granloholm, Haga, Norrmalm, Södermalm, Stenstaden.

Sundsvalls främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
De största aktörerna inom kommersiella hyresfastigheter i Sundsvall är Norrporten och Norrvidden. Övriga stora aktörer utgörs av Diös, Ikano, IKEA och Landic Property. Sveafastigheter satsar stort i Sundsvall och har som mål att under den närmsta tiden bygga upp en betydande fastighetsportfölj i Sundsvall.

Industri- & lagerfastigheter i Sundsvall

Inom industri- och lagerfastigheter i Sundsvall återfinns kommunen som den största ägaren, följt av SCA. Andra stora aktörer är Kubikenborg Aluminium, Metso och Norrlandspojkarna.

Specialfastigheter i Sundsvall

Stora ägare av specialfastigheter i Sundsvall är Din Bostad (Balder), Envido, Kungsleden, Norrporten och TotalFörvaltning.

Prisläget i Sundsvall: Vad kostar lokaler att hyra?

För en kontorslokal med A-läge i Sundsvall får man betala 900-1 300 kr/kvm/år. För att hyra en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 500-2 600 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge går på 400-800 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010).

Planerade projekt i Sundsvall

Det i dagsläget största projektet i Sundsvall är ombyggnaden av Södra och Norra Kajen. Omdragningen av E4 har frigjort dessa områden för exploatering och här planeras för ca 300 000 kvadratmeter med bostäder, kontor, hotell mm. Av dessa 300 000 kvm kommer ca en tiondel att utgöras av kontor.

Ett nytt resecentrum i centrala Sundsvall planeras. Det är Sundsvalls kommun som Banverket som planerar att sänka ner järnvägen. För flygplatsen Midlanda finns även planer då Luftfartsverket planerar att under 2010 göra sig av med den. Sundsvalls kommun tillsammans med Timrå och Härnösand har därför förklarat att man är villig att ta över driften av flygplatsen.

Hyra lokal i Sundsvall?
Sök direkt bland 100-tals butikslokaler i Sundsvall, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Sundsvall, kontorshotell eller industrilokaler i Sundsvall.

En sida av Corporate Classifieds AB