Lokaler i Örebro: Nybyggnader & prisläge

Örebro är en av Sveriges universitetsstäder och har ett invånarantal på ca 134 000 enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

Populära områden att hyra lokal i Örebro

Hagaby, Universitetet, Sörby, Rosta, Markbacken, Baronbacken och Aspholmen.

Örebros främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
De största aktörerna inom kommersiella hyresfastigheter i Örebro är Alecta, Aspholmen Fastigheter (Castellum), Behrn Fastigheter, Klövern, Lokalhusman i Örebro, Norrporten och Steen & Ström.

Industri- & lagerfastigheter i Örebro

Inom industri- och lagerfastigheter i Örebro är de största ägarna Asholmen Fastigheter (Castellum), Alecta, Brinova och Lantmännen. Det mest eftertraktade läget för industriföretag är Aspholmen. För logistikföretag är Västra Pilängen och Berglunda speciellt väl lämpade med sina lägen invid E18 och E20.

Specialfastigheter i Örebro
Största ägare av specialfastigheter i Örebro är kommunen och landstinget. Andra stora ägare är fastighetsbolaget Specialskolor i Sverige samt Prubor Förvaltning.
Prisläget för lokaler i Örebro
För en kontorslokal med A-läge i Örebro får man betala 900-1 600 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 800-3 000 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 500-700 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010).

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Örebro

Det är främst inom bostadsbyggandet som det kommer att hända saker i Örebro under den närmsta tiden. Örebro har haft en positiv befolkningstillväxt sedan 1982 och ca 70 % av Sveriges befolkning bor inom en radie av 30 mil.

Aspholmen Fastigheter planerar tillsammans med Sweco för en 28 våningar hög skyskrapa i Örebro Centrum. Skyskrapan kommer att innehålla kontorslokaler, bostäder och en restaurang.

En av de större satsningarna i Örebro är den nya Kunskapsskolan. Bygget påbörjades i november 2009 och väntas bli klart under sista halvan av 2010. Skolan som uppförs intill universitetsområdet är en högstadiskola för 400 talet elever.

Hyra lokal i Örebro?

Sök direkt bland butikslokaler i Örebro, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Örebro, kontorshotell eller industrilokaler i Örebro.

En sida av Corporate Classifieds AB