Lokaler i Norrköping: Nybyggnader & prisläge

Norrköping tillsammans med grannen Linköping brukar kallas för den ”fjärde storstadsregionen” och här är de största branscherna handel och tjänster enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010. Totalt finns det cirka 9 000 företag i Norrköping och de största arbetsgivarna förutom kommunen är Holmen AB, Billerud Skärblacka AB, E.ON, Whirlpool Sweden AB, Servera R & S AB samt Fiskeby Board.

Populära områden att hyra lokal i Norrköping

Gamla staden, Södra staden, Oxelbergen, Ljura, Klingsberg, Ektorp.

Norrköpings främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
Den största ägaren av kommersiella hyresfastigheter i Norrköping är Lundbergs. Andra större ägare utgörs av Boultbee, Eurocommercial Properties, Henry Ståhl Fastigheter, Klövern och Landic Property.

Handeln i Norrköping domineras av de centralt belägna galleriorna Domino, Linden och Spiralen vilka under senare tid byggts om och till i stor omfattning.

Industri- & lagerfastigheter i Norrköping

De största ägarna av industri- och lagerfastigheter i Norrköping är Norrköpings kommun, Billerud, Holmen och Klövern. I dagsläget bygger Holmen vad som kommer att bli Skandinaviens största sågverk vid Bravikens pappersbruk, klart under 2010.

Specialfastigheter i Norrköping

Störst inom specialfastigheter i Norrköping är kommunen som även planerar att framtiden bilda ett bolag för specialfastigheter. Andra stora aktörer inom specialfastigheter i Norrköping är Landstinget, Kungsleden, Lundbergs och Nordic Care Holding.

Prisläget för lokaler i Norrköping

Letar du efter kontorslokal i Norrköping? För en centralt belägen kontrolslokal med A-läge i Norrköping får du betala 850-1 400 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 500-4 000 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 400-650 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010).

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Norrköping

Tack vare sitt geografiska läge anses Norrköping vara ett av de mest fördelaktiga lägen i Sverige för företag inom transport och logistik. Med anledning av detta har Norrköpings kommun startat ett antal projekt inom infrastruktur för att ytterligare underlätta för transporter, bland annat vill man öka tillgängligheten till hamnen i Norrköping. Som ett led i denna expansion finns planer på att på Malmölandet strax norr om staden skapa ett centrum för industri och logistik som även innefattar en utbyggnad av den befintliga hamnen.

Hyra lokal i Norrköping

På väg att hyra lokal i Norrköping? På Lokaler.nu kan du söka direkt bland ett stort antal butikslokaler i Norrköping, ett mångfaldigt utbud av lediga kontorslokaler i Norrköping, kontorshotell eller industrilokaler i Norrköping.

En sida av Corporate Classifieds AB