Lokaler i Lund: Byggprojekt & prisläge

Lund är en av Sveriges universitetsstäder, kanske är det därför som 63 % av de 107 351 invånarna har högskole- eller universitetsutbildning när snittet i riket är 32 %.

Dominerande branscher i Lund är Forskning & Utveckling, utbildning, vård och omsorg samt tillverkningsindustri enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010. De största arbetsgivarna är Region Skåne, Lunds kommun, Lunds Universitet, Tetra Pak, och Sony Ericsson AB.

Populära områden att hyra lokal i Lund

Papegojelyckan, Nöbbelöv, Möllevången, Norra Fäladen, Östra Torn, Vipelyckan, Linero, Nilstorp och Klostergården.

Lunds främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
Intresset för att investera i kommersiella fastigheter i Lund är stort, men i jämförelse med övriga Skåne är dock omsättningen låg. Bland de större ägarna av kommersiella fastigheter återfinns Briggen (Castellum) och Vasakronan. Även Tetra Pak, AstraZeneca, Unibail Rodamco och Ikano som äger egna fastigheter tillhör de större ägarna av kommersiella fastigheter. De flesta större företagen är etablerade i IDEON-området som är beläget i den nord-östra delen av Lund.

Industri- & lagerfastigheter i Lund

Utöver Tetra Pak som äger sina egna industri- och lagerfastigheter är North Bridge Capital Partners och Wihlborgs stora aktörer i Lund. Utmed E22 och E6 ligger de flesta områdena för industri- och logistikverksamhet.

Specialfastigheter i Lund

Utöver Lunds kommun som är störst i Lund inom specialfastigheter är Akademiska Hus och Regionfastigheter som ägs av landstinget stora spelare.

Prisläget för lokaler i Lund

För att hyra kontorslokal i Lund med A-läge i Lund får man betala 1 300-1900 kr/kvm/år. Ifall du istället söker efter en ledig butikslokal med motsvarande läge, så får du betala 2 500-4 400 kr/kvm/år. En industrilokal med A-läge går på 500-800 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010)

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Lund
Förutsättningarna för en eventuell spårväg från Centralstation till Ideon-området där många stora företag är etablerade, och vidare till Brunnshögs-området där det planeras för en ny neuroforskningsanläggning samt en hotell- och konferensanläggning vid namn Högsta Punkten, är under utredning.

Lunds kommun ser gärna att utbyggnad av industriområden sker i tätorterna Dalby, Södra Sandby och Genarp men även i Södra Gastelyckan i centrala Lund. Planer för utbyggnad av trafikplats Råby med fokus på bland annat trävaruhandel eller bilföretag finns även.

Hyra lokal i Lund?
Läs mer om vad du ska tänka på innan du är på väg att hyra lokal i Lund.

Eller sök direkt bland 100-tals butikslokaler i Lund, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Lund, kontorshotell eller industrilokaler i Lund.

En sida av Corporate Classifieds AB