Lokaler i Linköping: Nybyggnader & prisläge

Linköping är Sveriges femte största kommun med 145 000 invånare och ”flyghuvudstad”. Nära en tredjedel av näringslivet i kommunen har på ett eller annat sätt en anknytning till flyget enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

I Linköping finns även ett av Sveriges mest kända universitet med cirka 26 000 studenter.

Populära områden att hyra lokal i Linköping

Vasastaden, Innerstaden och Ramshäll.

Linköpings främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
LKF, det kommunalägda fastighetsbolaget är den största ägaren av kommersiella hyresfastigheter i Linköping men det finns ett stort antal viktiga aktörer såsom Acta, Klövern, SAAB, Ikano, Norrporten, Corallen (Castellum), Henry Ståhl Fastigheter, Valad och Lundbergs.

Den kommersiella hyresmarknaden är stabil vilket avspeglas i låga vakansgrader.

Industri- & lagerfastigheter i Linköping

SAAB är den enskilt största ägaren av industrilokaler och lagerfastigheter i Linköping. Övriga stora fastighetsaktörer är Linköpings kommun, Klövern och Valad.

Specialfastigheter i Linköping

Främst av ägare av specialfastigheter i Linköping är som så ofta Landstinget och kommunen men även Botrygg och Kungsleden är viktiga aktörer tillsammans med statliga Specialfastigheter.

Prisläget för lokaler i Linköping

För en kontorslokal med A-läge i Linköping får man betala 950-1 500 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 800-4 000 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 400-650 kr/kvm/år enligt NAI Svefa Analys nr1/2010.

Planerade nybyggnader i Linköping

Tillsammans med grannstaden Norrköping har Linköping tagit fram en plan med målsättningen att innan år 2030 ha en halv miljon invånare i regionen. Denna målsättning ställer krav på både utvecklingen av kommunikationer såväl som bostäder och kontors-, butiks- och industrifastigheter.

Andra projekt som planeras är bland annat bygget av en ny fotbollsarena då man avser att bygga bostäder på den befintliga idrottsplatsen Folkungavallen samt en ny friidrottsarena i anslutning till Campus Valla.

Hyra lokal i Linköping

På väg att hyra lokal i Linköping? På Lokaler.nu kan du söka direkt bland ett stort antal butikslokaler i Linköping, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Linköping, kontorshotell eller industrilokaler i Linköping.

En sida av Corporate Classifieds AB