Lokaler i Jönköping: Prisläge & byggnationer

Jönköping är en stad som växer snabbt. Här bor det cirka 127 000 personer och befolkningen växer med ungefär 1 000 personer om året.

Med sitt strategiska geografiska läge har Jönköping utvecklats till ett nav för logistik i Sverige, men här finns även en stark handel, en stor högskola och ett av Sveriges starkaste centrum för mässor i Elmiamässan.

Enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010 är Jönköping en av Sveriges mest attraktiva städer för fastighetsinvesteringar.

Populära områden att hyra lokal i Jönköping

Torpa, Mariebo, Skänkeberg, Bymarken, Hisingstorp, Bäckalyckan, Liljeholmen och Rosenlund.

Jönköpings främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
Tongivande aktörer på marknaden för kommersiella fastigheter i Jönköping är Alecta, Corallen (Castellum), Ekblads, Lundbergs och Norrporten. Hyrorna är stabila och vakansgraden har inte heller nämnvärt förändrats till det negativa. Nya kontorslokaler har uppförts och fler kommer att färdigställas under 2010.

Industri- & lagerfastigheter i Jönköping kommun

Stora ägare av industri- och lagerfastigheter i Jönköping är IKEA, Husqvarna och Corallen.

Specialfastigheter i Jönköping

Stora ägare av specialfastigheter i Jönköping är Högskolefastigheter i Jönköping som ägs av Jönköpings kommun, landstinget och Månsarps Förvaltning. Fastighetsbolaget Norrporten kan även räknas hit med sin påbörjade byggnation av ett nytt rättscentrum.

Prisläget för lokaler i Jönköping

För en kontorslokal med A-läge i Jönköping får man betala 900-1 500 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 500-4 400 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 400-650 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010).

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Jönköping

Planer finns på en ny friskvårdsanläggning vid namn Aktiveum som beräknas stå klar 2012. Den kommer att uppföras i anknytning till högskoleområdet och kommer att omfatta 3 400 kvadratmeter.

Inom kommersiella fastigheter finns det ett antal stora projekt på gång. Bland annat har ett flertal nya kontor tillkommit i centrala Jönköping. På området A6 bygger dessutom Corallen 11 000 kvadratmeter butiksytor och 8 000 kvadratmeter kontor. ”Visionen II” är en projekt för en kontorsbyggnad som inte kommer platsa på listan över Sveriges högsta byggnader, men den är dock den största kontorslokalen i Jönköping sedan 1990-talet.

Störst av alla planer är kanske ändå skisserna för det nya området vid Södra Munksjön där man av ett område på 280 hektar industrimark skall skapa en ny stadsdel . Här skall finnas bostäder för 12 000 invånare, 8 000 nya lägenheter och arbetsplatser för 6 000 personer. Detta skapar intressanta lägen för infrastruktur, handel och annan verksamhet.

Hyra lokal i Jönköping?
Sök direkt bland 100-tals butikslokaler i Jönköping, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Jönköping, kontorshotell eller industrilokaler i Jönköping.

En sida av Corporate Classifieds AB