Lokaler i Halmstad: Prisläge & byggnationer

I Halmstad bor 91 000 personer vilket gör kommunen till Sveriges 18:e största enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010. Halmstad är kanske främst känt för att vara en av Sveriges mest populära turistorter under sommarhalvåret, men här finns även ett starkt näringsliv och en högt ansedd högskola.

Populära områden att hyra lokal i Halmstad

Slottsjorden, Mickedala och Nyatorp.

Halmstads främsta fastighetsägare

Kommersiella hyresfastigheter
I Halmstad finns få av de stora och kända aktörerna representerade. Här finner man istället företag som Tre Grevar, ES Fastigheter, Aranea, Unibail Rodamco och Fem Hjärtan Holding, ett norskägt konsortium.

Industri- & lagerfastigheter i Halmstad

Halmstads stora industribolag återfinns även bland de stora ägarna av industrifastigheter. Detta är företag såsom Biltema, Albany International, Pilkington, Heléns Rör och Slottsmöllans Fastighets AB.

Specialfastigheter i Halmstad

Stora ägare av specialfastigheter i Halmstad är förutom Halmstads kommun och landstinget Akelius, Alecta, ES Fastigheter, Fragerus Fastigheter, HalmstadsGruppen Holding, Kungsleden och Spenshult, ett specialistsjukhus.

Under 2010 invigdes Halmstad Arena som är tänkt att bli en gemensam arena för idrott, musik och underhållning med kapacitet för 4700 sittande åskådare. Intill Halmstad Arena ligger Sannarps idrottsområde med ett antal fotbollsplaner, badhus och ishall bland annat.

Prisläget för lokaler Halmstad

För att hyra en kontorslokal med A-läge i Halmstad får man betala 800-1 300 kr/kvm/år. För en butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 250-3 300 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 400-600 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010)

Planerade byggprojekt och nybyggnationer i Halmstad

I Halmstad centrum planeras ett flertal tillskott av butiksytor. Bland annat i form av en citygalleria vid Hantverksgatan, en förädling av Åhlénshuset och en nybyggnation mellan Köpmansgatan och Storgatan som kommer att innehålla butiker och kontor såväl som bostäder.

Sedan ett antal år har den sydöstra delen av Halmstad utmed Nissan, kallad Nissanstrand, utvecklats och blivit allt mer attraktiv. Den sydvästra delen har dock ännu inte genomgått en sådan förändring och mycket kvarstår fortfarande för att den delen av Halmstad skall bli attraktiv. Planer finns på byggnation av bostadshus, kontor och handelsplatser.

Hyra lokal i Halmstad?
Sök direkt bland 100-tals butikslokaler i Halmstad, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Halmstad, kontorshotell eller industrilokaler i Halmstad.

En sida av Corporate Classifieds AB