Lokaler i Eskilstuna: Byggprojekt & prisläge

Eskilstuna är den största staden i Sörmland och är tack vare sitt strategiska läge och en medveten satsning från kommunens sida ett centrum för logistik enligt NAI Svefa Analys Nr1/2010.

Populära områden att hyra lokal i Eskilstuna

Lindhaga, Slagsta, Helgestahill, Skiftinge, Valhalla Industri, Årby, Röcksta, Västra Industri, Brottsta, Lundby, Svallinge, Gamla staden, Öster, Söder, Brunnsbacken, Myrtorp, Stenby, Fröslunda, Skogsängen, Lagersberg och Viptorp.

Fastighetsägare i Eskilstuna

Kommersiella hyresfastigheter
De främsta aktörerna inom kommersiella hyresfastigheter i Eskilstuna är Akelius, Alecta, Dagon, Ejendomsinvest (Danskt), GE Real Estate, Hyresbostäder i Sverige (Acta) och Roxanne Fastighetsfond.

Industri- & lagerfastigheter i Eskilstuna

Stora ägare av industrifastigheter och lagerfastigheter i Eskilstuna är Assa Abloy, Kilenkrysset, Outokumpu, Scandinavian Property Group och Brunnsta Industrihus (ägt av Volvo).

De mest attraktiva området för industriföretag är Folkesta, Valhalla, Vallby och Vilsta, samtliga ligger i anslutning till E20.

Specialfastigheter i Eskilstuna

Största ägare av specialfastigheter i Örebro är kommunen och landstinget. Andra stora ägare av specialfastigheter i Eskilstuna är fastighetsbolagen Akelius samt Pagoden Fastigheter.

Prisläget för lokaler i Eskilstuna

För att hyra en kontorslokal med A-läge i Eskilstuna får man betala 900-1 200 kr/kvm/år. För att hyra butikslokal med motsvarande läge får man betala 1 250-2 300 kr/kvm/år och en industrilokal med A-läge 500-650 kr/kvm/år (NAI Svefa Analys nr1/2010)

Planerade projekt och nybyggnationer i Eskilstuna

Eskilstuna kommun har gjort en medveten satsning för att Eskilstuna skall bli ett logistikcentrum. I Kjula, ca en mil öster om centrala Eskilstuna har sedan 2009 en logistikpark byggts upp med närhet till E20 Svealandsbanan samt Eskilstuna flygplats.

Ytterligare en stor satsning som görs är byggandet av den så kallade Munktellstaden. Här skall det byggas förutom bostäder även byggas kontorslokaler och specialfastigheter såsom hotell och konferansanläggningar samt mötesarenor.

Hyra lokal i Eskilstuna?
Sök direkt bland 100-tals butikslokaler i Eskilstuna, ett stort utbud av lediga kontorslokaler i Eskilstuna, kontorshotell eller industrilokaler i Eskilstuna.

En sida av Corporate Classifieds AB