För dig som vill hyra restauranglokal

Fyll i formuläret nedan så återkommer våra anslutna fastighetsägare, förmedlare och förvaltare med förslag på restauranglokaler som bäst matchar dina behov och önskemål.
Läs mer om denna tjänsten

Tjänsten är helt kostnadsfri!

Restauranglokal uthyres

När du vill hyra restauranglokal

Låt oss ge dig några tips som hjälper dig att hitta en restaurang-, cafélokal, nattklubb eller annan typ av restauranglokal.

Typ av restauranglokal

Det finns många olika lokaltyper som kan klassas som restauranglokal, till exempel

  • Konditori och bageri
  • Lunchrestaurang
  • A la carte-restaurang
  • Gatukök
  • Kiosk
  • Café- och salladsbar
  • Pizzeria
  • Pub
  • Nattklubb

Oberoende av vilken typ av verksamhet du bedriver är det självklart att det finns olika behov och önskemål vad gäller inredning, rumsindelning, antal toaletter och stil.

Medan vissa önskar högt i tak, vill andra ha möjlighet att själv ordna om i lokalen medan vissa föredrar en helt färdigställd restaurangmiljö. Kanske ska det vara en nattklubb, då är antal nödutgångar kanske viktigare än annars? Antalet nödutgångar påverkar nämligen hur många personer som ni får lov att ta in.

Hur beräknar jag nödvändig yta?

Hur många ska få plats i lokalen? Antal anställda i restaurangen? Ska din restaurang lokal ibland användas till vinprovningar och andra festligheter? Vad har du för budget? Behöver du stort lagerutrymme för båda mat, sprit, vin och öl så du kan fylla dina bar-lokaler?

Att bestämma tidsplan för din restauranglokal

Det finns många faktorer att beakta när du ska hyra restauranglokal, så som framtidsvisioner och eventuella risker med affärsidén. Har du en etablerad restaurang eller klubb redan så är risken kanske lägre? Priserna kan dock skilja sig mycket mellan långa och korta tidsplaner. För nyare verksamheter rekommenderas normalt en kortare tidsplan på grund av den eventuellt höga risken. Har du en etablerad verksamhet med en bevisad affärsmodell kan det löna sig att teckna upp för ett längre kontrakt.

Optimalt läge för din restaurang?

Att läget är en av de viktigaste faktorerna för din restauranglokal är nog ingen nyhet. Men var är optimalt läge för dig? Det beror helt på vilken typ av lokal inom restaurang som du är ute efter. Är det en trendig nattklubb vill du kanske befinna dig i de mer trendiga områdena i din stad. En mysig lunchrestaurang kan troligtvis få fler kunder om den finns i närheten av andra företag. Är du kanske ute efter en cafélokal med mysfaktor så kanske du vill ha den i nån trevlig gränd eller varför inte med bra utsikt?

Mer information och råd om var du bör placera din restauranglokal kan du få av våra experter. Fyll i formuläret längst upp på denna sida för att gå vidare mot din drömlokal.

Vad är viktigt för dig?

Vissa saker kan vara avgörande för att din verksamhet ska fungera och växa. Det kan vara skillnaden mellan att lyckas med sin verksamhet eller ej. Vi vill att du tänker till på dina tidigare erfarenheter och försöker komma ihåg andras misstag. Vad är avgörande för att lyckas inom din bransch? Väljer du tillräckligt stor lokal för att klara av att få mycket publicitet och många besökare på en gång? Behöver du plats för terrass eller uteservering? Behöver din restauranglokal vara godkänd för servering av alkohol och tillagning av varma maträtter? Finns det bardisk eller behöver du bygga det själv?

En sida av Corporate Classifieds AB