Tips när du söker lokaler att hyra

Först när du vet vad Du letar efter så kan du börja söka lokal att hyra. Som med alla typer av sökningar så spelar givetvis tur, timing och kontakter en betydande roll. Men desto mer tid och kraft som du tillbringar att få ner precis vad du söker, desto lättare kan vi hjälpa dig hitta den lokal som du faktiskt söker efter.

Timing

Generellt så brukar fastighetsägare annonsera lokaler mellan 4-6 veckor innan dem blir lediga. Så om du vill ha en ny lokal om tre månader så är det bäst att du väntar till ungefär sex veckor innan du går ut för att titta på lokaler. Annars finns risken att du slösar både din egen tid och fastighetsmäklarens.

Hitta lokaler online

Det finns många webbplatser som annonserar hyreslokaler. Men det är svårt att veta vilka webbplatser som är trovärdiga, kontinuerligt uppdaterade och har flest mäklare under samma tak. En annan svårighet är att sålla bort de lokaler som inte är relevanta för just dina behov.

Fördelarna med Lokaler.nu

Vi vet att din tid är värdefull. Genom att använda dig av Lokaler.nu kan du använda din tid till att fokusera på din verksamhet medan experter sköter letandet.  Sökandet sker mycket effektivare och genom fler kanaler än de flesta andra. Vi matchar dina krav och yttersta önskemål och finner på så vis den perfekta lokalen för dina behov.

Vi samarbetar med ett otroligt brett urval av mäklare som har den typen av lokaler som bäst passar in med din sökförfrågan. Var därför noggrann med att fylla i precis vad du söker. Både det som är obligatoriskt dvs. viktiga punkter som måste vara ifyllda, men även dina yttersta önskemål. Vår personliga matchning kommer sedan att koppla samman de fastighetsmäklare som bäst passar ihop med dina visioner.

Offline sökning efter lokaler

Det finns bokstavligen 100-tals ställen offline som Du kan söka genom för att hitta kommersiella lokaler att hyra. Här kommer ett urval.

* Tidningar
Nästan alla tidningar har en annonsdel där du kan hitta hyreslokaler. Kom ihåg att vissa lokala tidningar bara inkluderar en fastighetssektion en gång per vecka (ofta lördagar el söndagar), så annonserna blir snabbt inaktuella ifall du inte ringer fastighetsägarna direkt. Vilket ibland kan vara svårt då de flesta fastighetsmäklare har stängt på helger.

* Fastighetsmäklare
Du kan bara hoppa in från gatan till några fastighetsmäklare för att kontrollera om dem har den typ av lokal som du vill hyra. Du kommer snabbt märka ifall fastighetsmäklaren är värd att jobba med utifrån svaren du får på din förfrågan.

* Leta i grannskapet
Du kan leta i ditt grannskap efter annonser uppsatta på dörrar och fönster. Tala samtidigt med grannar och vänner och se ifall dem har någon lokal som kommer att bli ledig snart.

* Fastighetsregister
Vissa kommuner har sparat fastighetsregister som listar fastighetsägare i ditt område och ibland också fastigheter att hyra. Men notera att dessa register inte har några särskilda krav för att få komma med. Så förvänta dig inte att kommunen kan rekommendera var och en av fastighetsägarna som finns med.

Hyra lokal privat

Det finns både fördelar och nackdelar med att hyra lokal privat. Här finns några faktorer att hålla i minnet.

* Ej reglerat
Privata hyresvärdar behöver inte vara del av något professionell förening eller organisation. Dem har bara sitt eget rykte och ära att behålla. Det är därför nödvändigt att fråga efter referenser från tidigare hyresgäster innan du signerar ett hyresavtal.

* Inte så dyrt
Privata lokaler att hyra kan vara billigare än att hyra genom en fastighetsmäklare. Du behöver sällan betala några administrativa kostnader åtminstone.

* Varierande flexibilitet
Hyresvärdar kan vara mer flexibla än fastighetsmäklare. Kanske tillåter de att ni får ta med husdjur till jobbet eller hänga saker från väggen. Å andra sidan kan den ibland vara med återhållsamma och övervakande också.

* Oförutsägbar service eller standard
Hyresvärdar kan komma i alla former och storlekar. Medan vissa ger dig utmärkt service så kan andra låtsa att du inte finns när du börjar klaga på att små eller större fel. Det bästa rådet är att arbeta med någon du kan lita på. Kvaliteten på hyresvärden är precis lika viktig som din nya lokal.

Nästa sida
Föregående sida

En sida av Corporate Classifieds AB