För dig som vill hyra festlokal

Fyll i formuläret nedan så återkommer våra anslutna lokaluthyrare med förslag på lediga festlokaler som bäst matchar dina behov och önskemål. Vi hjälper dig hitta rätt festlokal till bröllop, födelsedagen, företagseventet med mera.
Läs mer om denna tjänsten

Tjänsten är helt kostnadsfri!

Festlokaler - Hyra festlokal?

När du vill hyra festlokal

Låt oss ge dig några tips som hjälper dig att hitta en perfekt festlokal.

Hyra festlokal? Vad ska man tänka på när man ska hyra festlokal?

Att ställa till med fest är alltid trevligt och att slippa ha den hemma i sitt eget hem och istället hyra en festlokal kan vara riktigt skönt dagen efter när det ska till att städas. Många kan känna att det är svårt att veta vad för slags festlokal man ska hyra och det finns givetvis inget generellt svar på den frågan. Valet av festlokal beror på flera faktorer. Vad är det för slags tillställning? Är det t.ex. en lokal för bröllop och/eller bröllopsfest så kanske det är trevligt att anordna den på en herrgård, värdshus, bygdegård eller varför inte festa på ett slott? Är det viktigt att festlokalen ligger nära en kyrka eller kan din festlokal ligga långt ifrån? Hur är kommunikationerna till och från festlokalen? Är det en dopfest, födelsedagsfest, företagsfest /firmafest eller annan typ av fest? Fundera över vad det finns för specifika krav för just din fest och vilka behov måste din festlokal uppfylla?

Vad ska ni äta på festen?

Ska ni bjuda på mat på festen kan det vara bra veta om det finns bord och stolar så att det räcker till alla i festlokalen. Ska ni laga mat själva eller anlita ett cateringföretag som står för maten? Att anlita catering kanske är att föredra om ni är många. Är det sommar och fint väder kan även en grillbuffé i solen vara riktigt trevligt. Ska ni ha serveringspersonal eller självbetjäning? Om ni lagar mat själva, gör ni det då i hemmet eller finns det ett kök i festlokalen ni kan använda? Ingår porslin, linnetyg, dukar, bestick och glas i festlokalen eller är det något ni behöver stå för själva?

Hur många personer ska komma på din fest och vilka?

Vilka vill du/ni ska komma på er fest? Att vara ute i god tid och skriva en lista på vilka ni vill ha som gäster är ett måste om man ska hitta ett datum som passar så många som möjligt. Skriv en lista på vilka ni känner och stryk därefter de ni inte vill ska komma. Ta reda på addresser för att skicka inbjudningskort. Innan ni går vidare med att välja vilken festlokal som kan passa just Er fest så bör ni ha helt klart för er hur många gäster som planerar att komma till er fest. Var tydlig med att skriva på inbjudningskorten vilken tid och vilket datum er fest äger rum. Skriv även att gästerna ska OSA, det vill säga kontakta er och berätta om de kan komma eller ej så ni vet om ni kan räkna med deras närvaro på festen eller ej.

Hur stor festlokal behövs?

En festlokal som är 300 kvadrameter stor brukar vanligtvis vara godkänd för runt 120 personer så är ni 50-60 st som behöver vistas i en festlokal bör den inte vara mindre än 120-150 kvadratmeter. Detta beror även vilken typ av lokal det är, finns det stora utrymmen utomhus kan ett långbord vara bra, om vädret tillåter. Men tänk även på att om vädret slår om kan ni behöva leta er in och då kan det vara bra med en rymlig festlokal att fly undan rusket till.

Vad kostar det att hyra festlokal?

Det är svårt att säga exakt hur mycket det kostar att hyra festlokal men generellt sätt kan man säga att det blir billigare att hyra festlokal ute på landsbygden än vad det kostar att hyra en festlokal i en storstad. Anordnar man till exempel en bröllopsfest så kan man nog räkna med att mat och festlokal är den största kostnaden. Att ha sin fest i en bygdegård blir ofta mycket billigare än att låta ett slott agera festlokal, allt handlar egentligen om din budget och behov, är det en stor fest kan det vara värt att lägga ett par kronor till för att få den perfekta festen och festlokalen.

Underhållning på festen?

Vill ni ha underhållning så finns det en hel uppsjö av olika typer av underhållning att välja på. Handlar det om en företagsfest/firmafest så kanske stand-up comedy kan vara skoj. Är det en vildare födelsedagsfest kan en DJ vara på sin plats, vilken typ av musik som ska spelas är såklart ditt beslut men kolla upp med DJ:n först så att han kan spela er typ av musik. Det finns även olika typer av band som gärna spelar på privatfester och företagsfester, vissa band är specialiserade på att spela covers, alltså coverband, äldre låtar och/eller egna tolkningar på låtar, har ni 70-talstema på festen passar ett coverband som bara spelar 70-talsmusik utmärkt till exempel. Andra typer av underhållning kan till exempel vara en trollkarl som kommer över och visar lite häftiga trollkonster.

Som Du ser är det många frågor som måste besvaras när man ska ställa till med fest, det räcker med att ni vet hur ni vill ha er fest så kan vi hjälpa er med att hitta den perfekta festlokalen för just din fest.

En sida av Corporate Classifieds AB