24 oktober 2016

Världens coolaste byggnader

Har du någonsin sett en byggnad gjord som en korg, robot eller som böcker? Tro det eller ej men det är faktiskt någonting som existerar på riktigt. Här nedan kan ni se de 15 förmodligen coolaste husen i världen.
8-spruce-street

8 Spruce Street, New York
Mitt på Manhattan kan vi hitta detta 76 våningar höga skyskrapan. I det knycklande höghuset finns det plats för närmare 900 bostadslägenheter, en skola samt sjukhuslokaler.

aoyama-technical-college

Ayoma Technical College, Tokyo
Med inspiration från leksakerna Transformers, går det att skåda denna byggnad som tillhör en teknisk högskola i Japan.


crazy-house

Crazy House i Da Lat, Vietnam
År 1990 öppnades detta minst sagt unika pensionat i Vietnam. I det lustiga trähuset som har rangordnats på första plats, går det att hyra ett rum för en natt omkring 200-500 kr.

crooked-house

Krzywy Domek, Sopot
Krzywy Domek eller Crooked House som det kan översättas till, är en del av ett köpcentrum i Polen.

dancing-house

Dancing House, Prag
I det dansande huset i Tjeckien, har fått sitt namn ”Dancing House” eftersom att byggnaden påminner om ett dansande par.

emp-museum

EMP Museum, Seattle
I denna amerikanska metallklump kan vi hitta ett musik- och science fiction-museum. Denna byggnaden har fått mycket kritik av Seattle-borna som kallar det för ”The Hemorrhoids”.

kubuswoningen

Kubuswoningen, Rotterdam
I Nederländerna hittar vi dessa sluttande småhus. Totalt är det 39 stycken hus som alla är fyrkanter som har vinklats i 45 grader.

kansas-library

Central Library Parking Garage, Kansas City
Detta parkeringshus kan man nästan gissa vad det tillhör. Självklart tillhör det ett bibliotek i USA. Det ska föreställa 22 bokryggar på omkring 8 meter höga och tre meter breda.

longaberger

Longaberger Companys huvudkontor, Newark
I denna enastående korg kan vi hitta ett kontor i USA. Givetvis är det företaget som säljer korgar och givet är detta deras bästsäljare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ray and Maria Stata Center, Cambridge
Även denna makalösa byggnad kan vi hitta i USA. Detta är en universitetsbyggnad som innehåller bland annat laboratorium och klassrum. Nämnvärt är att universitetet har stämt byggföretaget och arkitekten av de sneda husen eftersom byggnaden har spruckit och läckt vatten.

ripley-niagara-falls

Ripley’s Odditorium, Niagra Falls
I Kanada finner vi detta hus som är byggt på bredden istället för längden. Detta museum ska föreställa Empire State Building med King Kong högst upp.
ripley-branson

Ripley’s Odditorium, Branson
Även här har vi ett av Ripley’s museum fast denna gång i USA. Huset som ser helt förstört ut ska spegla en stor jordbävning som drabbade området redan 1812. Inuti museet finner vi udda och ovanliga saker.’

robot-building

Robot Building, Bangkok
I denna retro-robot hittar vi huvudkontoret för en bank i Thailand. Tanken bakom lokalen är att det ska reflektera 80-talets datorisering av bankväsendet.

sharp-centre-for-design

Sharp Centre for Design, Toronto
Även i denna kanadensiska byggnad hittar vi ett universitet. Pelarna som vi ser under ska föreställa pennor i olika färger

stenhuset-i-fafe

Casa de Pedra em Fafe, Portugal
Detta Flintstone-liknande huset är ett semesterhus som har byggts mellan fyra stora stenbumlingar i Fafe-bergen i Portugal. Huset lockar till sig så mycket folk så att ägaren valde att flytta ifrån det för att få vara ifred.

Källa: varldenshaftigste.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

En sida av Corporate Classifieds AB